💥 OFERTA ESPECIAL: ATÉ -350€ DE DESCONTO - ENTREGA RÁPIDA E GRATUITA EM PORTUGAL 💥

Waarom kiezen voor een kamado ?

De kamado is de barbecue die de meeste kookmogelijkheden biedt. De kamado, afkomstig uit de Japanse cultuur, is volledig gemaakt van keramiek en maakt een perfecte bereiding van voedsel mogelijk. De vorm zorgt voor een zeer sterke concentratie van warmte onder het deksel en het zeer dikke keramiek voorkomt dat er lucht doorheen kan en maakt het voedsel mals en smakelijk.

Voor keramiek:

La céramique très épaisse du Forest est idéale pour faire des cuissons tendres et savoureuses. Contrairement à un barbecue en métal, le kamado en céramique permet de concentrer la chaleur et d'éviter à l'air de passer pour éviter que les aliments soient assécher. La céramique permet un maintien constant de la chaleur à l’intérieur du barbecue.

Voor het vorm:

De eivorm van de Forest Grill is de kenmerkende vorm van kamado's. De vorm zorgt voor een goede lucht- en warmtecirculatie onder het deksel. De verdeling van de warmte, evenals de beweging van de rook, biedt de mogelijkheid van een gelijkmatige garing met onvergelijkbare smaak.

Om de temperatuur te regelen:

De Forest is uitgerust met een thermometer op de keramische koepel. Zo kunt u de kooktemperatuur perfect regelen en koken op lage en zeer hoge temperaturen.

Met de Forest Grill kunt u verschillende bereidingen uitvoeren: gegrild, gerookt, geroosterd, gebakken, direct of indirect koken.

Bij direct koken wordt het voedsel rechtstreeks op de grill geplaatst. Het voedsel is in direct contact met de kolen.

Bij indirect koken wordt een zogenaamde vuurvaste steen (lavasteen, keramische steen) onder het kookrooster gelegd. Op deze manier komt het voedsel niet in direct contact met de sintels.

Naast de traditionele grills kunt u heerlijke pizza's, taarten, gratins, broden, geroosterd gevogelte bereiden en wat u zeker moet proberen is het roken van voedsel.

U kunt uw vlees urenlang op lage temperatuur laten garen (een lamsschouder, een varkensschouder voor een pulled pork bijvoorbeeld) en u krijgt een mals, sappig vlees met een heerlijke gerookte smaak.

Het onderhoud van het bos is zeer eenvoudig:

Door het luchtinlaatluik onderin de Forest kan de as gemakkelijk worden verwijderd met een pook of een schraper.

De binnenkant van de Forest zal mettertijd donkerder worden tot hij helemaal zwart is. Er is geen bijzonder onderhoud te doen en je moet niet proberen het te vinden zoals het was in het begin.

Het keramiek van de Forest is zeer resistent en behoeft geen specifiek onderhoud. Als de kamado wordt beschermd door een deksel, kan hij het hele jaar buiten blijven staan.

De kamado is een zeer gemakkelijk te gebruiken barbecue. Dankzij Forest, vindt u de kunst van het koken met houtskool. U zult elk gerecht kunnen sublimeren en de bereidingswijzen kunnen variëren.